Webáruház
Kérjük Önt, keresse fel bővülő kínálatú Webáruházunkat!
Fűtéskorszerűsítés
Tekintse át javaslatainkat egy korszerű fűtési rendszerre vonatkozóan!
Alternatív energia
Egészségesebb és biztonságosabb jövő alternatív energiaforrásokkal. Tekintse meg javaslatainkat!
Napelemes referenciamunkáink
Kérjük Önt, tekintse meg a munkáinkról készített fotókat tartalmazó galériánkat!

Mi a Digitális szobatermosztát?

A szobatermosztátok alavető rendeltetése az, hogy egy megadott hőfok elérése után a fűtési keringtető szivattyút lekapcsolják, ezzel a fűtést szünetetltetik. Ha a megfigyelt tér levegőjének hőmérsékelte a már előzőleg definiált hőfok alá csökken,akkor a termosztát a fűtést „visszakapcsolja”. A hagyományos termosztátokat szinte mindenki ismeri, működésük mechanikus elven alapul, így ezért nem is várható el túlzottan nagy pontosság tőlük.

Miben különbözik a digitális termosztát működése a hagyományostól?Digitális szobatermosztát

A digitális szobatermosztát – kijelzője által – az egyszerű, hagyományos termosztátoknál pontosabb hőmérsékletmérést és beállítást tesz lehetővé. A termosztát a kiválasztott kapcsolási érzékenységnek megfelelően a beállított hőmérséklet alatt bekapcsolja, felette pedig kikapcsolja a kazánt vagy más készüléket és a komfort biztosítása mellett hozzájárul az energiaköltségek csökkentéséhez is.

A készülék egyéni igény szerint beprogramozható úgy, hogy a fűtési (hűtési) rendszer az Ön által kívánt időpontokban tetszés szerinti hőfokra fűtse (hűtse) lakását, irodáját.

Digitális szobatermosztát

A hét minden napjára külön-külön, egymástól független napi hőmérsékletprogram készíthető. Naponta több szabadon megválasztható kapcsolási és minden kapcsolási időponthoz más-más szabadon megválasztható hőfok beállítására van lehetőség. Ezáltal módunk nyílik olyan szabályozási rendszer kialakítására, amely családunk minden tagjának megfelel majd.

A digitális szobatermosztátok a Magyarországon forgalomban lévő kazánok túlnyomó többségének szabályozására alkalmasak.
Egyszerűen csatlakoztathatóak bármely, két- vagy háromvezetékes szobatermosztát csatlakozási ponttal rendelkező gázkazánhoz vagy klímaberendezéshez, függetlenül attól, hogy az 24 V-os vagy 230 V-os vezérlőáramkörrel rendelkezik.

Computherm, Vezeték nélküli, digitális szobatermosztát - példa

Léteznek vezeték nélküli digitális termosztátok is. Az ilyen készülékek termosztátja szabadon hordozható a lakásban.

A készülék két egységből áll. Egyik a hordozható szabályozóegység (termosztát), másik a vevőegység, ami a kazán vezérlését végzi. A két egység között rádiófrekvenciás kapcsolat van, ezért a termosztát és a kazán között nincs szükség vezeték kiépítésére. A két egység gyárilag összehangolt, hogy ugyanazon frekvencián működjenek. A termosztát és a vevője saját biztonsági kóddal rendelkezik, ezért idegen, külső rádiófrekvenciás jelek nem tudják megzavarni a készülék biztonságos működését.

Milyen előnyöket biztosít a hordozható digitális termosztát?

Hordozható digitális szobatermosztát

Hordozható digitális szobatermosztát

A termosztát hordozhatósága az alábbi előnyöket biztosítja:

 • nincs szükség vezeték kiépítésére, mely különösen régi épületek korszerűsítésénél előnyös
 • használat közben választható ki a készülék optimális elhelyezése
 • használata olyan esetekben is előnyös, amikor napszakonként más-más helyiségben (pl. napközben a nappaliban, de éjjelre a hálószobában) kívánjuk elhelyezni a termosztátot

Hol kell elhelyezni a vezeték nélküli digitális termosztátot?

A vezeték nélküli készülék termosztátját rendszeres vagy hosszabb idejű tartózkodásra használt helyiségben célszerű elhelyezni úgy, hogy az a szoba természetes légmozgásának irányába kerüljön, de huzat vagy rendkívüli hőhatás (pl. napsugárzás, hűtőszekrény, kémény stb.) ne érhesse. Optimális helye a padló szintjétől 1,5 m magasságban van. Elhelyezhető a saját talpán vagy falra szerelve.

A termosztátba szerelt jeladó hatótávolsága nyílt terepen kb. 50 m. Ez a távolság épületen belül azonban csökkenhet, különösen akkor, ha a rádióhullámok útjába fémszerkezet, vagy vasbeton fal kerül.

A termosztát szivattyúvédő funkcióval van ellátva, mely a szivattyú beszorulásának megakadályozása érdekében, mindennap 12 óra 00 perckor egy perc időtartamra bekapcsolja a kazánt abban az esetben, ha több mint 24 órája nem történt programozott kapcsolás (pl. fűtésmentes időszakban).

Ha bármilyen okból (pl. áramszünet) a vevő áramellátása megszakad, a kazán működése is leáll. Az áramszünet után rövid idővel a készülék minden beavatkozás nélkül tovább folytatja működését a program szerint.

Köszönjük érdeklődését!

A Komfortos Ház csapata.

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo fal- és mennyezeti fűtés

  Caleo fal- és mennyezeti fűtés

 • Caleo fűtőfilm

  Caleo fűtőfilm

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo Carbon

  Caleo Carbon

 • A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

  A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

 • BVF Inrapanel

  BVF Inrapanel

 • Az Infravörös sugárzás hatása

  Az Infravörös sugárzás hatása

 • Központi porszívó

  Központi porszívó

 • 3 KWp napelem rendszer kiépítése

  3 KWp napelem rendszer kiépítése