Webáruház
Kérjük Önt, keresse fel bővülő kínálatú Webáruházunkat!
Fűtéskorszerűsítés
Tekintse át javaslatainkat egy korszerű fűtési rendszerre vonatkozóan!
Alternatív energia
Egészségesebb és biztonságosabb jövő alternatív energiaforrásokkal. Tekintse meg javaslatainkat!

A Napelemek alkalmazása a mindennapi életben: napelemes mobil töltők

Viator Slim Napelemes töltőkészülék - Napelemes mobil töltők

Viator Slim Napelemes töltőkészülék
Napelemes mobil töltők

A technikai fejlettség mai szintje szerencsére lehetőséget biztosít arra is, hogy a napelemeket mindennapi használati eszközeink ellátására is felhasználhassuk. A megvalósítás nem újkeletű, hiszen szinte mindenki emlékszik a kisméretű napelemes zsebszámológégek megjelenésére, amit utána a mindennapi alkalmazásban karórák, és egyéb használati tárgyak képviselnek.

A mobiltelefonok elterjedése szinte önmagában hordozta egy olyan töltőberendezés megszületését, amely képes tartalékenergiával ellátni telefonjainkat, tabletjeinket, adott esetben laptopunkat.

Milyen esetben lehet indokolt Napelemes tartalék-energiaforrást, mobil töltőt használni?

Viator Explorer Napelemes töltő, hátizsákon - Napelemes mobil töltők

Viatro Explorer Napelemes töltő, hátizsákon
Napelemes mobil töltők

Habár a mai okostelefonok a készülékbe beépített akkumulátorral meglehetősen sok időt képesek működni, elképzelhető olyan szituáció, amikor ez kevésnek bizonyul. Ilyen lehet például az, amikor hosszabb utazásra indulunk, és az út során ritkán – vagy egyáltalán nem – kerülünk olyan helzetbe, ahol a készülék feltöltéséről gondoskodhatnánk. Utánpótlás nélkül a készülék saját akkumulátorában tárolt energia elfogy, és szeretett kevencünk, vagy munkaeszközünk használhatatlanná válik. Eszünkbe juthat egy régi szlogen: ” A hiba nem az Ön készülékében van”, és ez erre az estre vonatkozóan igaz is. Ekkor persze eszünkbe jut, hogy „mi lett volna, ha…”, ha például viszünk magunkkal egy olyan „valamit”, amiben van még egy-két – vagy több – órára is elegendő energia, hogy legalább a folyó munkánkat befejezhettük volna.
Ez a „valami” megszületett: az a neve, hogy power-bank, vagy magyarosan kiegészítő energia-tároló. Mindez képes az lőbb említett kényelmetlen szituáció megelőzésére, vagy teljes elkerülésére. A technikai szint lehetővé teszi azt is, hogy ezeket az energia-tárolókat már ne csak mi töltsük fel – pl. USB, vagy hálózati csatlakozó segítségével -, hanem mindeheez napenergiát alkalmazzunk. A napenergia mindenütt „kéznél” van ahol a Nap süt, így hát elegendő a kombinált napelemes töltőkészülékünket kihelyezni a napra – vagy például a hátizsákunkra akasztani -, és némi idő elteltével nemcsak töltőkészülékünk „éled” újra, hanem pl. kedvenc mobilunk további működését is tudjuk biztosítani. Mindezt anélkül, hogy a közelben bármi egyéb feltöltési lehetőség lenne.
Mindezek után már érthető, miért is van jelentősége ezen eszközök használatának.

Milyen technikai paraméterek jellemzik a Napelemes, vagy anélküli tartalék energiaforrásokat?

Néhány technikai adatot szeretnénk leírni a választás megkönnyítésére. A mobiltelefonok- típustól függően – 800 mAh – 2500 mAh kapacitású beépített akkumulátorral rendelkeznek. Ha akár csak egy 2000 mAh-ás kiegészítő tartalék energiaforrással rendelkezünk, a készülék üzemidejét máris megdupláztuk. Ha ez a kiegészítő még napelemes is, akkor lehetőségeinket messze megnöveltük, hiszen a Nap energiája – természetesen ahol, és amíg süt – képes a kiegészítő egységünket is feltölteni, ami pedig majd „áttölti” ezt az energiát használni kívánc kedvencünkbe. Okos beosztással – és méretezéssel – ezt azt jelenti, hogy napokon át képesek vagyunk üzemeltetni mobilunkat anélkül, hogy közforgalmi hálózatot használnánk, vagy lakott terület közelébe kerülnénk.

Melyik Napelemes töltőt javasoljuk Önnek?

Alkalmunk nyílt több terméket is kipróbálnunk a napelemes mobil töltők vonatkozásában. Mi a Viator termékcsaládot választottuk, amelyben megbízhatő, kiváló minőségű készülékeket találunk. Ezen készülékek megvásárolhatók Webáruházunkban is, az ott megadott vásárlási-szállítási feltételek mellett.
Amennyiben ennél nagyobb teljesítményre vágyik, úgy kérjük Önt látogasson el Hordozható, nagyteljesítményű Napelemes töltők című oldalunkra itt, weblapunkon. Itt olyan eszközöket is talál majd – 4Wp – 160p  teljesítményhatárig -, amelyekkel megkönnyítheti, komfortosabbá teheti túrázását, kempingezését, esetlegesen hajóútját.

Napelemes Webáruházunkat itt, komfortoshaz.hu oldalunkon is elérheti, amennyiben tovább görget a lap alja felé.
(A Webáruház közvetlen web címe: http://eltszer.unas.hu (mind a Komfortos Ház weblap, mind pedig a Webáruház az ELTSZER Kft. tulajdona)).

Ismerje meg Ön is A Viator Napelemes mobil töltők működését az alábbi néhány ábrán:

Viator Termékek, 1. oldal. - Napelemes mobil töltők
Viator Termékek, 2. oldal - Napelemes mobil töltők

Bízunk benne, hogy a Viator Termékcsalád megnyerte bizalmát, és Önt is hamarosan tagja lesz a Napelemes mobil töltő készüléket felhasználók családjának.

A Komfortos Ház csapata

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo fal- és mennyezeti fűtés

  Caleo fal- és mennyezeti fűtés

 • Caleo fűtőfilm

  Caleo fűtőfilm

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo Carbon

  Caleo Carbon

 • A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

  A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

 • BVF Inrapanel

  BVF Inrapanel

 • Az Infravörös sugárzás hatása

  Az Infravörös sugárzás hatása

 • Központi porszívó

  Központi porszívó

 • 3 KWp napelem rendszer kiépítése

  3 KWp napelem rendszer kiépítése