Bár a külföldi Piacon már régebb óta jelen vannak, mostmár hozzánk is megérkeztek a kiváló minőségű Napelemes mobil töltők!

…mégpedig egyenesen Webáruházunkba!

Ezt a hírt valóban nagyszerűnek tartjuk, hiszen hazánkban – bár eddig is lehetett külföldön vásárolni ilyen terméket – a napelemes töltők termékcsoportja forgalmazásának igazából nem volt megalapozott hagyománya és kereskedelmi háttere, azaz csak elvétve találkozhattunk vele. A korábban, külföldről magánkereskedelemben, vagy szórványosan cégesen importált berendezésekkel az volt csupán a baj, hogy:

  1. Kellő tapasztalat híján nem tudtuk, mit vegyünk és veszünk meg. Emiatt a készülékekre vállalt garancia vagy csak külföldön volt érvényesíthető, vagy pedig a felmerülő költségek (összevethető volt a készülék árával) miatt egyszerűen nem érte meg a garanciával vagy a javíttatással foglalkozni. Ezen túlmenően, egyáltalán nem lehettünk biztosak abban sem, hogy megfelelő minőséget kaptunk pénzünkért.
  2.   A szervízháttér nem volt különösképpen biztosított, ami kiváltképp igaz volt a magániportból származó készülékekre.

Ma már szerencsére más a helyzet.

Miért hasznos a Napelemes mobil töltő-készülék, és hogyan működik?

Viator Explorer Napelemes töltő, hátizsákon - Megérkeztek a Napelemes mobil töltők

Viator Explorer Napelemes töltő, hátizsákon
Megérkeztek a Napelemes mobil töltők

Az univerzális Napelemes mobil töltők alapvető tulajdonsága, hogy  a Nap energiájával egy erre a célra kifejlesztett akkumulátort töltenek. Az akkumulátor energiájával a Tisztelt felhasználó a továbbiakban pedig működtetheti mobiltelefonját vagy tabletjét, illetve feltöltheti azok lemerülőfélben lévő akkumulátorait.
Mindezt persze kis méretben teszik, ezért hordozhatóak, és nagy kapacitásuk révén igen hasznosak is lehetnek.
Nézzünk erre egy példát: a mobiltelefonok – típustól függően –  800 – 2400 mAh méretű akkumulátort tartalmaznak, ez biztosítja a készenléti és használati energiát az üzemidő alatt.  Ha a készülékhez csatlakoztatjuk pl. a Viator Slim V-2000 típusú készüléket, akkor annak beépített, 2000 mAh-ás Lithium-polymer akkumulátora adott esetben képes megnövelni az üzemidőt akár több, mint a kétszeresére is. Webáruházunkban kapható nagyobb  – 4000 mAh – kapcitású napelemes töltőkészülék is.
A Napelemes töltő akkumulátorát pedig a korszerű, ma már 1-1,5 W teljesítményt is leadni képes Napelem kellő napfény esetén 8-15 óra alatt feltölti, és az ún. power-bank (akkumulátoros energia-tároló eszköz) újra üzemkész.

Mi történik akkor, ha nem süt a Nap? Hogyan töltjük fel készülékünket?

Ebben az esetben sincsen baj. Minden Napelemes mobil töltő rendelkezik egy USB-s töltőbemenettel, amelyen keresztül  – pl. esős időben, vagy ahol nincs napsütés, de van hálózati, vagy egyéb töltési lehetőség  (számítógépünk USB kimenete)- a készüléket feltölthetjük, „visszaadva” ezáltal a kölcsönt kis tartalék-áramforrásunknak.

Létezik-e csak energiatárolásra alkalmas, kisméretű akkumulátoros energia-tároló eszköz?

Viator Go S-2200 kulcstartóra akaszható power-bank - Megérkeztek a Napelemes mobil töltők

Viator Go S-2200 kulcstartóra akaszható power-bank
Megérkeztek a Napelemes mobil töltők

Igen, létezik. Azoknak, akik csak az energiatárolás képességét akarják kamatoztatni, kifejlesztettek kisméretű – pl. a kulcstartóra akasztható, Viator Go S-2200 – , 2200 mAh-ás power-bankot is. Ez a kis eszköz nagyon hasznos egy rövid utazás során – pl. repülőút, rövidebb utazás – ahol csak a tartalékenergiáról akarunk gondoskodni, és az utazás után a készülék feltöltése nem okoz gondot.

Milyen termék Viator Napelemes-USB-s mobil-töltő család?

A piac alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy Webáruházunkban a Viator termékcsaládnak adunk otthont.  A Viator termékeket a magyar Encase Kft. forgalmazza.  A Napelemes mobil töltőkészülékek alkalmazását igen fontosnak és hasznosnak tartjuk, ezért egy egész oldalt szenteltünk ennek a témának. Ha érdekli Önt, kérjük szíveskedjen felkereni weblapunkon A Napelemek alkalmazása a mindennapi életben: mobil töltőkészülékek oldalunkat. Az oldal alján a készülékek árait is megtalálhatja, sőt, igény szerint azonnal meg is vásárolhatja őket! Bármilyen kérdése lenne, forduljon szakemberünkhöz, készséggel állunk redelkezésére.

Ne késlekedjen, hiszen a nyár és a kirándulások ideje már mindjárt itt van!

A Komfortos Ház csapata 

 

Share →

Vélemény, hozzászólás?