Megérkeztek a nagyteljesítményű, hordozható Napelemes töltők is kiránduláshoz, táborozáshoz, hajózáshoz.

Előző, Megérkeztek a Napelemes mobil töltők című bejegyzésünkben mobiltelefonokhoz, tabletekhez ajánlottunk tartalék áramforrásokat. Napelemes eszközök azonban nem csak kis méretben, vagy nagy méretben a háztetőkön léteznek, hanem vannak olyan töltők is, amelyek hordozhatók és igen hasznosak lehetnek egy kirándulás során. Örömmel jelenthetem be, hogy tényleg megérkeztek, és a teljes kínálat elérhető Webáruházunkban. De előbb nézzük meg, vajon mit és milyen célra tudunk alkalmazni.

PV-Logic hordozható Napelemes töltő (40W, 60W, 90W) - Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

PV-Logic hordozható Napelemes töltő (40W, 60W, 90W)
Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

Sokunk előtt ismert az a szituáció, amikor egy táborozás során „kifogyunk” az energiából. Nincsen olyan eszköz, ami energiát biztosítana a pl. hordozható hűtőgépünk, vagy zenét szolgáltató eszközünk, világításunk számára, mert a kempingben már minden áramvételezési hely, és hosszabbító foglalt. Vegy pedig olyan árat kérnek érte, ami szinte megfizethetetlen. Ilyenkor bizonyára felötlik bennünk a kósza gondolat, milyen jó lenne egy  nagyteljesítményű ámde mégis  kisméretű, hordozható töltőberendezés.

A megoldás már létezik, és nem is kell olyan messzire menni érte.

 Milyen hordozható napelemes töltők kaphatók jelenleg?

A Piacon természetesen számtalan termék keresi gazdáját, ezt lehetetlen lenne teljességében bemutatni. A nálunk kapható teljes kínálat azonban megtalálható erről készített Sokoldalú, hordozható nagyteljesítményű Napelemes töltők című oldalunkon (ahol meg is rendelhető, illetve vásárolható a kiválasztott darab), azonban szeretnénk most néhány darabot külön is bemutatni.

1. Kiegészítő töltésre szolgáló Napelemes töltő

4W-os PV-Logic Napelemes akkutöltő - Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

4W-os PV-Logic Napelemes akkutöltő
Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

Ez a töltőberendezés arra szolgál, hogy 12 V-os akkumulátorunkat feltöltsük vele. Akkor hasznos, ha pl. a gépkocsink akkumulátorát használjuk, mondjuk zeneszolgáltatáshoz vagy világítási célra, és nem akajuk az utántöltéshez gépkocsinkat beindítani (üzemanyag megtakarítása, és a környezet megóvása miatt). Ugyanakkor, gépkocsink akkumulátorának töltésére is használhatju – pl. a Napelem ablakba helyezésével – kempingben, vagy esetleg egy pihenőben.
Az összeszerelés minimális szakértelmet igényel.

2. Hordozható, helyszínen összeállítható Napelemes töltő

PV-Logic Hordozható napelemes készlet lakókocsikhoz, kempingezéshez (40W, 60 W, 90W) - Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

PV-Logic Hordozható napelemes készlet lakókocsikhoz, kempingezéshez (40W, 60 W, 90W)
Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

Ez a nagyteljesítményű töltő már képes komolyabb berendezéseket is kiszolgálni, adott esetben egy kisebb hűtőszekrényt is működtetni. Teljesen hordozható, a helyszínen összeszerelhető változat.
Alkalmazási helyként használatát elsősorban lakókocsik, lakóautók, hajók áramellátásához ajánljuk, de sok más helyen is hasznosan alkalmazható (pl. nomád kempingezés, weekendházak, vadász- és menedékházak, építkezési területek, lakó-konténerek, stb.). Mindennek csak a képzeletünk szab határt.
A szerelés akár a helyszínen is, némi szaktudással könnyen elvégezhető.
Teljesítménye – igény szerint – 40Wp és 90 Wp között választható.

3. Flexibilis, akár fixen is szerelhető Napelemes töltő

Flexi-PV napelem és az óceán - illusztráció - Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

Flexi-PV napelem és az óceán – illusztráció
Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

A Napelem igen nagy előnye, hogy extra-vékonysága mellett – 2 mm – lépésálló, időjárásálló és szinte bárhová felszerelhető. Különösen alkalmas lakóautókhoz, yactokhoz, hajókhoz. Teljesítménye igen széles határok között, 20Wp-től akár 160Wp-ig terjed, ami lehetővé teszi komolyabb célú alkalmazását is, pl. kisebb hajókon. Az egyes Napelemek szabadon kombinálhatók, így valóban flexibilis rendszer jön létre felhasználásukkal.
Az összeszerelés már kicsit komolyabb szakértelmet feltételez, de nem lehetetlen házilag is megvalósítani.

4. Még valami: Napelemes világítás

SolarMate Napelemes készlet, 10W - Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

SolarMate Napelemes készlet, 10W
Hordozható Napelemes töltők kiránduláshoz, hajózáshoz

A Solar Mate napelemes világítási készlet az ideális megoldás azokon a helyeken, ahol a 230V-os hálózat vagy nem áll rendelkezésre, vagy pedig nem lehet, illetőleg bonyolult és drága lenne azt bevezetni.
Javasolt – és ideális – felhasználási helyek: kerti konyhák, kamrák, garázsok, fészerek, üvegházak, otthoni műhelyek, de akár kisebb hétvégi házak. Ezen túlmenően sok más helyen is hasznosan alkalmazhatók (pl. vadász- és menedékházak, építkezési területek ideiglenes világítása, lakókonténerek, stb.). A készlet előnye, hogy ezekre a helyekre éppúgy szerelhet világítást, mintha rendelkezésre állna a fix hálózati tápfeszültség.
Az alkalmazás módja: A világításhoz áramforrásként egy akkumulátor szolgál – ez nem része a készletnek -, amelynek folyamatos töltéséről egy 10W-os napelem gondoskodik. Ezt a kisméretű napelem-táblát szerelhetjük fel pl. a tetőre vagy az oldalfalra, betartván azt az alapelvet, hogy minél több napsütés érje azt (déli oldal). Inverterre és egyéb kiegészítő elektronikai berendezésre nincs szükség, mert fényforrásként – a készlet részeként – speciális, 12V-os energiatakarékos kompakt fénycsövek szolgálnak. A fénycsöveket egy kapcsolóval tudjuk működtetni. A napelem folyamatosan tölti az akkumulátort és még borult időben is annyi energiával tudja ellátni, hogy a világítás megbízható legyen.

Ha tetszett, látogasson el a nagyteljesítményű, hordozható Napelemes Töltők ismertetését tartalmazó, fent említett oldalunkra – ahol képgaléria is várja Önöket, illetve Webáruházunkba.

Köszönjük figyelmét!

A Komfortos Ház csapata

 

Share →

Vélemény, hozzászólás?