Mai cikkünkben a szabványos ETI elektromos kiselosztó-rendszerek és készülékek, ezen belül is az ETIDO lakáselosztó-rendszerek bemutatásával foglalkozunk.

Komfortos házunk energiaelosztó-rendszerének kiépítése – legyen az hagyományos vagy a napelemes rendszerünk által megtermelt energia -, elektromos fűtésünk (pl.BVF fűtőkábellel, infrapanellel szerelt) és egyéb fogyasztók táplálása szempontjából nem közömböz az, hogy mennyire gyorsan, kényelmesen és költséghatékonyan tudjuk azt megvalósítani.
Mamapság már az sem mellékes, hogy a tervezett és kiépített elektromos rendszer megfelel-e a vonatkozó szabványoknak. A szabványok nem életünk megnehezítését szolgálják, hanem éppen ellenkezőleg: biztosak lehetünk abban, hogy egy műszaki bizonylattal rendelkező termék – természetesen szakszerű kiépítés mellett! – hosszú időn át szavatolni fogja az élet-, vagyon- és üzembiztonságot. Az energiatakarékossság elve is megvalósulhat, hiszen elektromos rendszerünk több áramkörön üzemeltethető, ami lehetővé teszi bizonyos áramkörök egyedi kiiktathatóságát is.
Mindez összességében azt jelenti, hogy ezen előnyök mellett komfortérzetünk is minden bizonnyal nő, hiszen elektromos téren minden rendben lesz.
Közelebbről személve ezen szabványosítást: az új, MSZ EN 61439-1:2012 szabvány a minőség, és ezzel a felhasználók biztonságának erősödése irányában hat, ami nekünk, felhasználóknak igen kedvező. Az egyre szigorodó előírásokat tartalmazó szabvány egységes követelményeket támaszt minden egyes elektromos elosztóra vonatkozóan, azaz egyértelműen megköveteli a szükséges vizsgálatokat és azok egyedi dokumentálását.
A most bemutatott ETI termékek – az ETIDO lakáselosztó-rendszerek – rendelkeznek ezen tanúsítvánnyal, így a megvásárlás után azonnal beépíthetőek, és szakszerű szerelés esetén nem lesz gond a műszaki átadással sem. Az ETI cégről és az általa gyártott termékekről (ETI Professzionális kiselosztók és készülékek) Eltszer.hu oldalunkon már írtunk, így most csak a lakáselosztó-rendszerek ismertetésére térünk ki.ETI elektromos lakáselosztó-rendszerek és készülékek - ETIDO típuselosztó dokumentációja

A minőségi tanúsítvány – ETIDO lakáselosztó-rendszerek

A minőségi tanúsítvány a vásárlás során a termékkel együtt kerül átadásra. Mindez azt jelenti, hogy már a megvásárlás pillanatában rendelkezünk egy megbízható megfelelőségi tanúsítvánnyal aról, hogy a készülék beépíthető, és megfelel a vonatkozó műszaki előírásoknak. Szakszerű beépítés mellett így az elektromos rendszer műszaki átadásának ezen a téren akadályoztatása nem merülhet fel.
A tanúsítvány mérési eredményeket is tartalmaz, és a készülékre vonatkozóan egyedi.

ETIDO elektromos lakáselosztó-rendszerek több kivitelben

Az alábbiakban néhány képet szeretnénk bemutatni az előre összeszerelt, műszaki tanúsítvánnyal szerelt ETIDO lakáselosztókról.

5db kisautomatát és 1 db áramvédő-kapcsoló tartalmató ETIDO lakáselosztó minőségi tanúsítvánnyal

5db kisautomatát és 1 db áramvédő-kapcsoló tartalmató ETIDO lakáselosztó minőségi tanúsítvánnyal

7db kisautomatát és 1 db áramvédő-kapcsoló tartalmató ETIDO lakáselosztó minőségi tanúsítvánnyal

7db kisautomatát és 1 db áramvédő-kapcsoló tartalmató ETIDO lakáselosztó minőségi tanúsítvánnyal

11db kisautomatát és 1 db áramvédő-kapcsoló tartalmató ETIDO lakáselosztó minőségi tanúsítvánnyal

11db kisautomatát és 1 db áramvédő-kapcsoló tartalmató ETIDO lakáselosztó minőségi tanúsítvánnyal

Ezen túlmenően természetesen egyéb, egyedi igényeket kielégítő lakselosztók is kaphatók, a fenti képek például szolgáltak.

A fent említett ETIDO lakáselosztó-rendszerek és készülékek természetesen mind kiskereskedelmi üzletünkben, mind pedig Webáruházunkban is kaphatóak. Ha bármilyen kérdése merülne fel ezen kérdéskör kapcsán, kollágáink készséggel állnak elérhetőségi pontjainkon az Ön rendelkezésére.

Köszönjük látogatását!

A Komfortos Ház csapata

Share →

Vélemény, hozzászólás?