Webáruház
Kérjük Önt, keresse fel bővülő kínálatú Webáruházunkat!
Fűtéskorszerűsítés
Tekintse át javaslatainkat egy korszerű fűtési rendszerre vonatkozóan!
Alternatív energia
Egészségesebb és biztonságosabb jövő alternatív energiaforrásokkal. Tekintse meg javaslatainkat!
Napelemes referenciamunkáink
Kérjük Önt, tekintse meg a munkáinkról készített fotókat tartalmazó galériánkat!

Energiatakarékosság a gyakorlatban

Manapság egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk az energiatakarékos megoldásokra. Az energiatakarékosság igen fontos szempont nemcsak környezetvédelmi okokból, hanem a költséghatékonyság érdekében is.
Számtalan praktikus módszer létezik, mellyel a komfortérzet feláldozása nélkül tehetjük energia és így pénztakarékosabbá háztartásunkat. A legtöbb ilyen módszer nem is igényel jelentős pénzráfordítást, érdemes tehát végigvennünk lehetőségeket.

Hogyan takarékoskodhatunk tehát az energiával?

Áramfogyasztásunk csökkentése érdekében választhatunk energiatakarékos berendezéseket és takarékos izzókat. Áramzabáló légkondícionáló helyett hűvössé tehetjük lakásunkat természetbarátabb módszerekkel is: árnyékolók, redőnyök felszerelésével. Napelemek és házi szélkerekek segítségével előállíthatjuk a szükséges áramot magunk is. A szélkerék és a napelem is egyfajta alternatív energia forrás.

A fűtési költségeket a Komfortosház a digitális szobatermosztát segítségével csökkenti, mivel digitális kijelzője által az egyszerű, hagyományos termosztátoknál pontosabb hőmérsékletmérést és beállítást tesz lehetővé.
A termosztát a kiválasztott kapcsolási érzékenységnek megfelelően a beállított hőmérséklet alatt bekapcsolja, felette pedig kikapcsolja a kazánt vagy más készüléket és a komfort biztosítása mellett hozzájárul az energiaköltségek csökkentéséhez is.

Az energiatakarékosság érdekében érdemes odafigyelni a következő dolgokra, hiszen az energiatudatos életforma a hétköznapokban is nagyon hasznos és pénztárcakímélő:

– Lakásunk, lakóházunk megfelelő szellőztetése:

Amennyiben szellőztet, akkor az ablakokat mindig nyissa ki teljesen, hogy az elhasznált, párás benti levegõ minél gyorsabban és tökéletesebben kicserélõdhessen a kinti friss levegõre!

– A meleg levegő szabad áramlásának biztosítása:

A fûtõtestet ne takarja el függönyökkel vagy bútorokkal, így a meleg szabadon áramolhat a szobában!

– A helyes hőmérséklet beállítása:

Computherm, Vezeték nélküli, digitális szobatermosztát - példa - Energiatakarékosság

Computherm, Vezeték nélküli, digitális szobatermosztát
– példa –
Energiatakarékosság

Minden helyiségben olyan hõmérsékletet igyekezzen beállítani, ami az adott szobában folytatott tevékenységhez és a kellemes közérzethez szükséges. Éjszakára és otthonról való távollét idejére állítsa fűtését kisebb hőmérsékletre, ezzel is nagy lépést téve az energiatakarékosság felé.Ne feledje: kisebb hőmérséklet beállítása esetén minden egyes Celsius fok 6 % energiamegtakarítást jelent! Ugyanennek természetesen az ellenkezője is igaz: az „indokolatlan” meleg sok pénzbe kerülhet (pl. garázs, tárolóhelyiségek).

A helyes hőmérséklet – akár helyiségenkénti megosztásban is – beállításában segít Önnek a digitális szobatermosztát: ez a készülék egyéni igény szerint beprogramozható úgy, hogy a fűtési (hűtési) rendszer az Ön által kívánt időpontokban tetszés szerinti hőfokra fűtse (hűtse) lakását, irodáját, így a hét minden napjára külön-külön, egymástól független napi hőmérsékletprogram készíthető.

A lakásunk, lakóházunk hőszigetelése:

Ügyeljen a tökéletes hőszigetelésre, szigetelje le az ablakokat és ajtókat.
A jó hőszigetelés a takarékosság kulcsa, némely rosszul szigetelt épületben a fűtési energia 70%-a megy veszendőbe!
A ma használatos ablakok nem csak légmentesen zárnak, de a hideget és a zajt is kirekesztik. E komplex kívánalmaknak különösen a hőszigetelő ablakok tesznek eleget. Ezeknek az ablakoknak nagyságrendekkel kisebb a hővesztesége, mint az 1995 előtt gyártott típusoknak. Ha megteheti, nyílászáróit cserélje korszerű típusokra!

Bízunk benne, hogy ötleteink az Ön számára is hasznosak lesznek majd.

Köszönjük érdeklődését!

A Komfortos Ház csapata.

 

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo fal- és mennyezeti fűtés

  Caleo fal- és mennyezeti fűtés

 • Caleo fűtőfilm

  Caleo fűtőfilm

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo Carbon

  Caleo Carbon

 • A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

  A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

 • BVF Inrapanel

  BVF Inrapanel

 • Az Infravörös sugárzás hatása

  Az Infravörös sugárzás hatása

 • Központi porszívó

  Központi porszívó

 • 3 KWp napelem rendszer kiépítése

  3 KWp napelem rendszer kiépítése