Webáruház
Kérjük Önt, keresse fel bővülő kínálatú Webáruházunkat!
Fűtéskorszerűsítés
Tekintse át javaslatainkat egy korszerű fűtési rendszerre vonatkozóan!
Alternatív energia
Egészségesebb és biztonságosabb jövő alternatív energiaforrásokkal. Tekintse meg javaslatainkat!
Napelemes referenciamunkáink
Kérjük Önt, tekintse meg a munkáinkról készített fotókat tartalmazó galériánkat!

Elektromos fűtés Napelemmel?

Igen, az elektromos fűtés megvalósítható költséghatékonyan és az energiatakarékosság jegyében, alternatív energiaforrások – pl. napelem – segítségével.

Tervezetünk alapján elektromost fűtést kombinálnánk napelemes rendszerrel, amelynek alapjait alább vázoljuk fel.

Elektromos fűtés – Caleo:

Elektromos fűtés Napelemmel - Komfortos Ház - Energiatakarékos megoldások otthonáhozAz elektromos fűtés alapját az előzőekben bemutatott Caleo fűtőfilm és infra-fűtési rendszer képezné. A Caleo fűtőfilmmel könnyen megvalósítható egy energiatakarékos fűtési rendszer kiépítése, akár utólagosan is.

A fűtési rendszer teljesítménye tetszés szerint – természetesen a hely függvényében – méretezhető, így a költséghatékonyság elve is teljesül az energiatakarékosság szempontja mellett. Kiípített fűtésünk ezáltal nem csak hatékony, hanem olcsó üzemeltetésű is lesz.
Mindez főképpen akkor teljesül, ha az elektromos ellátás módjaként nem kizárólag a hagyományos, vezetékes áramellátást – „villanyt” – választjuk, hanem – lépést tartva a kor követelményeivel és a technika fejlődése által létrehozott, természetet kímélő, megújuló energiaforrások alkalmazásával – pl. napelemes rendszert építünk ki e célra. Ha a fűtés szabályozásához még digitális szobatermosztátot is választunk, akkor elektromos fűtésünk valóban minden téren hatékony lesz.

Napelemes rendszer (HMKE), mint az elektromos fűtés „motorja”:

A napelemes rendszer a szükséges fűtési teljesítmény alapján szintén méretezhető. Nyilvánvaló tény, hogy a rendelkezésre álló hely itt is megszabja a beépíthető napelemek számát, ezzel is megadva a kiépíthető maximális napenergia-teljesítményt.

Tervezetünk alapján a napelemes rendszer egy Inverteren keresztül a hálózatba táplálna vissza energiát a napsütéses órák alatt, amit azután este, illetve a fűtési időszak alatt visszakapnánk” a hálózattól. Mindezt egy HMKE (Háztartási Méretű KisErőmű) tervezésével és beépítésével érhetnénk el.

Ideális esetben a telepíthető/telepített napelemes rendszer leadott teljesítménye azonos, illetve esetlegesen meghaladja a az elektromos fűtéshez szükséges teljesítményt. Ebben az esetben elmondhatjuk, hogy:

Villanyszámla + Fűtésszámla = 0 Ft.

Sőt, amennyiben a hálózatba visszatáplált teljesítmény nagyobb az általunk onnét vételezettnél – azaz több áramot termelünk mint amit a vezetékes hálózatból felhasználunk -, akkor egyenlegünk még pozitívba is fordulhat, azaz nemhogy nem fizetünk villanyszámlát, hanem még visszatérítést is kapunk a hálózatba betáplált energiamennyiség után.

Nem hangzik rosszul, ugye?

QR kód az "Elektomos fűtés Napelemmel, az energiatakarékosság jegyében" oldalhoz

QR kód az „Elektomos fűtés Napelemmel, az energiatakarékosság jegyében” oldalhoz

Amennyiben az „elektromos fűtés napelemmel” megoldásunk érdekli Önt, illetve bármilyen kérdése merülne fel megoldásunkkal kapcsolatban, úgy szokásos elérhetőségi pontjainkon (telefonon, faxon, e-mailben) várjuk jelentkezését.

Gondolja át, és keressen bennünket!

Köszönjük érdeklődését és látogatását!

A Komfortos Ház csapata

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo fal- és mennyezeti fűtés

  Caleo fal- és mennyezeti fűtés

 • Caleo fűtőfilm

  Caleo fűtőfilm

 • Caleo szabályozott padlófűtés

  Caleo szabályozott padlófűtés

 • Caleo Carbon

  Caleo Carbon

 • A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

  A Caleo előnyei: Egyenletes melegítés

 • BVF Inrapanel

  BVF Inrapanel

 • Az Infravörös sugárzás hatása

  Az Infravörös sugárzás hatása

 • Központi porszívó

  Központi porszívó

 • 3 KWp napelem rendszer kiépítése

  3 KWp napelem rendszer kiépítése