Manapság egyre többet hallani a karbonszálas BVF infrapanel előnyös tulajdonságairól, energiatakarékosságáról. Erről készítettük alábbi összefoglalónkat.

Hogyan működik a BVF infrapanel?

Az infrapanelek tulajdonképpen olyan közvetlen hőleadású elektromos sugárzó fűtőtestek, amelyek működése túlnyomóan az infra (FIR=Far Infra Red)) tartományban történik. Mindez azt is jelenti, hogy felületi hőmérsékletük – szemben pl. egy hagyományosnak számító vonalsugárzóval, ahol szinte vörösen világít az izzószál – mindössze 80-125°C. A BVF infrapanel – a BVF fűtőszőnyeggel együtt – a BVF Heating SolutionsTM gyártmánya.

Mi a BVF karbonszálas infra fűtőpanel előnye a hagyományos infrapanelekkel szemben?

Tekintettel arra, hogy a BVF NG Series infrapanel családja karbonszálas fűtőelemeit nano-technológiás eljárással állítják elő, a korábban elterjedt hagyományos, kerámiaszemcsés infrapanelekhez képest magasabb hatásfokot képes biztosítani az üzemeltetés során. Ezen tulajdonsága – azaz az energiahasznosítás magas hatásfoka – miatt is nevezik energiatakarékos fűtésnek.
Ha a fűtési rendszerünket programozható vezérléssel – pl. legegyszerűbben egy programozható szobatermosztáttal – is ellátjuk, üzemeltetésük a konvekciós elektromos fűtésekkel összehasonlítva – pl. elektromos olajradiátor, ventilátoros fűtőszálas fűtés – különösen gazdaságos.

BVF infrapanel elhelyezése

BVF infrapanel elhelyezése

Hol helyezhető el a BVF infrapanel?

Tekintettel viszonylag alacsony működési hőmérsékletükre, elhelyezésük igen sokoldalú lehet: történhet például szabad falfelületen, mennyezeti rögzítéssel, illetve egyes típusok kazettás (armstrong) álmennyezetbe is szerelhetők. Mindez azt is jelenti, hogy beépítésükre utólag is lehetőség nyílik olyan helyekre is, ahová eredetileg nem, vagy nem megfelelő teljesítményű fűtést szereltek (pl. fűrdőszoba, kamra, stb.).

Mennyire egyszerű az infrapanelek elhelyezése?

Tekintettel arra, hogy a BVF infrapanel rögzítésére szolgáló alumínium profil és rögzítőelemek a megvásárolt csomag tartozékai. a szerelés alapvető villanyszerelői szakmai ismeretek feltételezése mellett egyszerűen elvégezhető. Természetesen a gyártónak vannak kikötései is, pl. a garancia elvesztését eredményezi, ha a rögzítés nem szállított elemekkel történik, hanem attól eltérő módon.
Egyéb, a biztonságot szolgáló előírás az, hogy a BVF infrapanel hátlapjának szellőzését biztosítani kell, valamint kötelező érvényűen kerülni kell tárgyak elhelyezését a paneltől számított 25cm-en belül. A hatékony működés elősegítése céljából a panelek elhelyezésekor a teljesítményt egyenletesen kell elosztani, és ügyelni kell arra is, hogy a sugárzás irányát tárgyakkal ne árnyékoljuk.
Igen fontos előírás az is, hogy a BVF infrapanel szerelését kizárólag kikapcsolt állapotban végezzük el. Amennyiben nedves közegben történne a telepítés, feltétlenül kérni kell elektromos szakember segítségét.
Felfűtés közben az alkatrészek hőtágulása esetlegesen hanghatással járhat, amely nem hibajelenség, hanem a működtetés természetes velejárója.
Igen hasznos, és fontos szempont az is, hogy a termék túlmelegedés elleni védelemmel van ellátva, azaz a működési hőmérséklet nem haladhatja meg a termék specifikációjában előírt értékeket.

Milyen méretben kaphatóak az infrapanelek?

BVF inrapanel méretek

BVF inrapanel méretek

A karbonszálas BVF infrapanel különböző méretben, nevezetesen 600×600 mm-től 1200×600 mm-ig, és teljesítményben: 400W-tól 850W-ig kapható, ami megkönnyíti az Ön igényeinek megfelelő választást. Webáruházunkban a teljes választék hozzáférhető, megtekinthető és megrendelhető.
Előfordulhat olyan helyzet is, amikor csak ideiglenes, és időszakos fűtésre van szükség. Amennyiben nem kívánja az infrapanelt megvásárolni – pl. ideglenes használat -, erre is van mód, azaz döntése szerint bérelheti is, egylőre Szeged környéken, de szeretnénk ezt a lehetőséget hamarosan más területekre is kiterjeszteni. Ha BVF infrapanelt kíván bérelni Szeged környékén, akkor hívja a +36-30-7442360 telefonszámot.

Köszönjük látogatását!

A Komfortos Ház csapata

Share →

Vélemény, hozzászólás?